Versenyek

Medve Szabadtéri Matematikaverseny (5–12. osztály)

Szabadtéri csapatverseny (3 fős csapatok) állomásokkal. Vidám hangulatú verseny, érdekes feladatokkal a szabad levegőn.
A Medve szervezői emellet más programokat is szerveznek, érdemes körülnézni a honlapjukon,

Kalmár László Matematikaverseny (3–8. osztály, kifejtős)

A versenyen 5–8. osztályban 90 perc alatt kell 5 feladatot megoldani. A megoldásokat indokolni kell.

Dürer Verseny — (3 fős váltóverseny, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben)

Két fordulóból áll helyi forduló és döntő. A helyi és a döntő forduló során szabadidős programokon is részt vehetnek a diákok.

Zrínyi Ilona Matematika verseny — (2–12. osztály, tesztverseny)

Pörgős tesztverseny, kevés idő alatt kell sok feladatot kell megoldani, csak a végeredmény számít. Először versenyzel? Akkor a Zrínyit ne hagyd ki!

Medve Szabadtéri Matematikaverseny (5–12. Osztály, szabadtéri csapatverseny)

Szabadtéri csapatverseny (3 fős csapatok) állomásokkal. Vidám hangulatú verseny, érdekes feladatokkal a szabad levegőn. A versenyt most már Budapesten több helyszínen, illetve sok vidéki városban is megszervezik. A kirobbanó népszerűsége miatt sok helyszínre hetekkel a verseny előtt kell regisztrálni. A Medve szervezői emellett más programokat is szerveznek, érdemes körülnézni a honlapjukon,

Bolyai Matematika Csapatverseny (3–12. osztály, csapatverseny)

Csapatverseny (4 fős), ahol 60 perc alatt a körzeti forduló során 14 feladatot kell megoldani, az első 13 feladat teszt (több válasz is lehetséges), az utolsó feladat más jellegű.

Kenguru Matematikaverseny (2–12. osztály, tesztverseny)

Tesztverseny, 2–4. osztályban 24 feladatot kell 60 perc alatt megoldani. A régebbi feladatsorokat és megoldásaikat a zalamat adja ki könyv formájában.

Abacus újság (3–8. osztály, levelezőverseny)

A folyóirat levelezőversenyt is hirdet, amely a KöMaL (Középiskolai Matematikai Lapok) előszobája. Havonta 4 feladatot tűznek ki, amelyeket postán lehet beküldeni. A matematika mellett más levelezőversenyeik is vannak. Érdekes, gondolkodtató, sokszor rejtvényszerű feladatok. Ajánlható a középiskolai felvételire való felkészüléshez is.

Táborok

Medve Matektábor — 5–12. osztályosoknak egy hetes nyári tábor

Ezt tartják a legkötetlenebb hangulatú matektábornak. A tábor mindenki számára nyitott, és a szabadidős programokon legalább akkora a hangsúly mint a matematikai foglalkozásokon, a tábor rendkívül népszerű. A szervezők ugyanazok, mint a fentebb említett Medve Matekversenynek. A táborokat nyáron tartják, és öt-hat napig tartanak.

MaMuT — 5–9. osztályosoknak egy hetes nyári tábor

A tábor meghívásos alapú, azok a diákok kapnak meghívót, akik országos versenyeken kellően jó helyezéseket érnek el. A tábor ingyenes. Matematikai értelemben nagyon színvonalasak a foglalkozások, a tábor hete alatt különösen érdekes témákat járnak körbe a tanárok, és a diákok gondolkozhatnak a szép kapcsolódó feladatokon. Emellett a szervezők sokat dolgoznak az élvezetes szabadidős programok megvalósításán, a meghívott tehetséges diákok egymással is barátságokat köthetnek. A tábor nagyon népszerű a résztvevők körében.

Iskolák

Az ország legtöbb matematikatagozata hatosztályos, érdemes 6. osztályban megfontolni a felvételit.

A Gondolkodás Öröme Alapítvány ajánlója. További javaslatokat ide küldhettek: alapitvany [K] agondolkodasorome [P] hu.

A Gondolkodás Öröme Alapítvány ajánlója. További javaslatokat ide küldhettek: alapitvany [K] agondolkodasorome [P] hu.